Instruktørportalen
Honorar — Refusjon — Regodkjenning og Aktivitetslogg — HMS — Ressurser
Relevante ressurser for aktive instruktører og trenere i GAKK
Honorar
Honorar-GAKK-oppdat150923.pdf (word-fil, last ned kopi) – skjemaet sendes på e-post til okonomi@klatringsor.no, med kopi til kurs@klatringsor.no (kurs) eller ungdom@klatringsor.no (treneraktivitet). Skjemaet sendes etter utført tjeneste, enten enkeltvis eller samlet for flere krav. Skjema for krav på vårsemesteret må sendes senest én uke etter siste aktivitet før sommeren. Skjema for krav på høstsemesteret må sendes senest én uke etter siste aktivitet før jul. Det gis kun honorar til kursholdere/trenere som har avholdt sin “tjenesteplikt” (se «Betingelse 2» på Ønsker du å bli instruktør?).
Refusjon
Utgifter knyttet til organisert klubbaktivitet refunderes etter avtale. Refusjonsskjema sendes til okonomi@klatringsor.no.
Regodkjenning og Aktivitetslogg
De fleste type NKF og NF-sertifiseringer har en utløpsdato og det må søkes om resertifisering.
Krav for resertifisering Klatreinstruktør inne: “Sertifiseringen har en gyldighet på 5 år, og man må selv søke regodkjenning i rimelig tid før sertifiseringen går ut. Det gjøres på brattkompetanse.no. For å bli regodkjent må man ha minimum 50 timer praksis som instruktør på grunnkurs klatring eller annen organisert klatreaktivitet på tau siste 5 år. Praksisen må omfatte å ha sikkerhetsansvar på tauklatring.”
For andre sertifiseringer, se kursmalene lenket til under, eller i Google Disk-området.
Aktivitetslogg: Instruktør/trener har selv ansvar for å gjøre dette. Det anbefales å logge relevant aktivitet forløpende. Om du ønsker kan du bruke følgende skjema. Du ser svarene her, og kan brukes disse for å sammenstille en liste når du skal søke om resertifisering. Husk å lagre en lokal kopi, og ikke gjør endringer i svarskjemaet.
HMS
Risikoanalyse og tiltaksplaner
Alle kurs, treninger, arrangementer og dager hvor klubben stiller med klatrevakt regnes som organisert aktivitet, og da skal det medfølge en risikoanalyse- og tiltaksplan. Dette er en kort tabell med oversikt over hvilke risikomomenter knyttet til en bestemt aktivitet (f.eks. grunnkurs inne) som kan føre til uhell eller andre uønskede hendelser, og hvilke tiltak som kan innføres for å redusere den risikoen. Det er viktig at aktivitetsleder (kursholder, trener, klatrevakt, osv) setter seg inn i dette. De ulike planene er tilgjengelige her: https://www.klatringsor.no/hms/.
Ulykkesrapportering
Videre er det viktig at aktivitetsledere er kjent med ulykkesdatabasen til NKF og sørger for at uhell eller uønskede hendelser som skjer under organisert aktivitet rapporteres her.
Forsikring
Se HMS.
Kursmal Topptau- og Brattkortkurs
GAKK Kursmal Grunnkurs inne – februar 2023
I NKF sin kursmal for Grunnkurs inne er det lagt opp til ett langt kurs over to dager som dekker både topptau og led. I GAKK er dette adskilt i to ulike kurs: topptaukurs og brattkortkurs. For å gjøre kursene kortere og mer effektive har vi også kuttet ut alt som går på innføring i klatreteknikk, og kortet ned andre moduler, samt at det er utarbeidet forslag til tidsplan basert på de kurstidene vi har disponibelt.
Ressurser
Nettressurser
https://klatring.no/bestemmelser-for-nye-sikringskort
https://klatring.no/brattkortproven
https://klatring.no/topptaukortprove
https://klatring.no/ansvarserklaering
Kursmaler
NKF Kursmal Grunnkurs inne –> erstattes av GAKK Kursmal Grunnkurs inne – februar 2023
NKF Kursmal Klatreinstruktør inne 2022
Metodesett
Kompendium
NKF sitt kompendium for trening av barn og ungdom i klatring